Historiaa

Raahen kylät ry:n perustamiseen johtanutta historiaa

Aluelatuverkoston suunnittelu

Aluelatuverkostoa oli tehty jo noin vuoden verran ja mukana oli ollut 5 asukasyhdistystä. Jo alkuvaiheessa törmäsimme vaikeuksiin käytännön järjestelyissä. Mukana oli 5 yhdistystä, mutta rahoitusta hakiessa vastuun piti ottaa vain yksi yhdistys. Samoin oli tilanne, kun yritettiin latupohjien raivaukseen saada pitkäaikaistyöttömiä, olisi jonkun yhdistyksen otettava vetovastuu.
Kun halukasta yhdistystä ei löytynyt päätettiin perustaa toisen asteen yhdistys eli ns. ”kattojärjestö”.

hiihtajien-palaveri

Perustava kokous

Yhdistyksen  perustava kokous pidettiin 7.5.2003 Pattijoen kunnanvirastolla. Puheenjohtajaksi valittiin Matti Sevonkari. Hallituksen lopullinen kokoonpano muodostui jatko kokouksessa, joka pidettiin 11.6. 2003. Yhdistykselle hyväksyttiin säännöt, sekä alustava toimintasuunnitelma tulevalle kaudelle.

perustava%20kokous

Yleiskatsaus toimintaan:

Raahen kylät ry rekisteröitiin 3.10.2003. Se suunniteltiin toimimaan kattojärjestönä ja jäsenyyttä voivat hakea kylä- ja asukasyhdistykset, muut yhdistykset sekä yksityishenkilöt koko uuden Raahen alueella. Raahen kylät ry toimii jäseniensä ideoiden, hankkeiden ja suunnitelmien toteuttajana sekä puolesta puhujana päättäjien suuntaan.

Raahen Kylät ry:n yhdistyksen esittely maaseutulautakunnalle 23.07.2003.

Lautakuntaa informoitiin yhdistyksen toiminnasta ja tavoitteista. maaseutulautakunnalle2003

Pururadan/yhteys ladun Malmitie- Honganpalo- Tarpio työt aloitettiin 2002 ja se otettiin käyttöön syksyllä 2003.

Kokonaispituus on 3,6km, josta valaistua 2,3km. Kiitokset kaikille talkoolaisille ja mukana olleille yrityksille. Mukana tekemässä Haapajoen-, Arkkukarin-, Mattilanperän-, Tarpion-, Saloisten-, Honganpalon-, ja Piehingin yhdistykset.

Uuden vuoden aattona avattiin Honganpalo- Tarpio hiihtoreitillä uusi valaistu latu käyttöön.

Järjestäjänä Raahen kylät ry, Honganpalon pienkiinteistöyhdistys sekä Saloisten asukasyhdistys ry.

Latureittien kunnostusta

”Ryhmä reipas” jatkoi talkootyötään kunnostamalla tekoaltaan latureittiä ja osaksi myös Tarpio- Haapajoki reittiä. Kaivinkoneella urakoi Matti Honka. Tarpio- Haapajoki reitin toisessa päässä urakoi Arkkukarin ryhmä Karppisen Aimon vetämänä.

aloitus rumpu-1 rumpu-3 rumpuputki-2

Laavun rakentaminen tekoaltaalle.

Laavun rakentaminen tekoaltaalle aloitettiin keväällä 2003 ja valmistui syksyn (2003) aikana. Kaupunki lahjoitti materiaalit. Talkoilla tehty työ on kaikkien kaupunkilaisten käytössä. Kiitos kuuluu kaikille talkoisiin osallistuneille.

Hallituksen kokouksen yhteydessä 29.1.2004 onniteltiin Paavo Kokkoa 50v-syntymäpäiväsankaria kakkukahvien kera.

Kannanotto kyläkoulujen lakkauttamiseen 11.12.2003

Raahen kylät ry käsitteli hallituksensa kokouksessa Raahen kaupungin suunnittelemia syrjäkylien lakkautuskaavailuja ja tuomitsi jyrkästi nämä toimenpiteet. Koulut kuuluvat kyläkuvaan ja säilyttävät kylät elinvoimaisina ja kiinnostavina. Lue tästä

15.04.2004 hyväksyttiin Raahen Kylät ry Pohjois-Pohjanmaan kylät ry jäseneksi.

Valtuustoaloite 28.1.2004 Raahen maaseutupoliittisen ohjelman laatiminen v.2004-2010 / kyläohjelma. valtuustoaloite

Vuosikokouksessa 20.4.2004 Palonkylän asukasyhdistys ry sekä
Lapaluodon asukasyhdistys ry hyväksyttiin jäseniksi. Puheenjohtajana
jatkaa Matti Sevonkari.

Huilamäen avajaiset.

Parempaa säätä tuskin olisi voinut toivoa, kun juhlittiin Huilamäen avajaisia. Lunta tuli taivaan täydeltä ja sen parempaa lääkettä hiihtokeskus Huilamäki ei olisi voinut toivoa. Lapset, Huilamäen varsinaiset käyttäjät sen heti havaitsivat ja laskivat pyllymäkeä jokaisesta mahdollisesta paikasta, aina kun isän ja äidin silmältä vältti. Haapajoki-Arkkukarin puheenjohtaja Paavo Silvola oli saanut avustajineen paikalle monikymmenpäisen katsojajoukon seuraamaan Huilamäelle talkoilla rakennetun taiteilija Janssonin suunnitteleman Tuulen sielu veistoksen paljastusta.

Logokilpailu.

Raahen Kylät ry kiittää logokilpailuun osallistuneita. Joulukiireiden aiheuttaman sekaannuksen vuoksi kilpailuehdotukset saapuivat hieman myöhässä, mutta saapuneet ehdotukset käsiteltiin ja tarkastettiin normaalin kaavan mukaan. Tällä kertaa valituksi tuli jäsenistöltä tullut ehdotus. Yhdistyksen hallitus päätti kuitenkin palkita kolmea ehdotusta, jotka valittiin arpomalla. Palkintona oli valinnan mukaan, joko Raahen kylät logolla varustettu lippis tai t-paita. Kaikki palkitut olivat Honganpalon koulusta.
Arvonnassa voittivat:
  • Sofia Jokitalo (T-paita)    
  • Päivi Leinonen (T-paita)    
  • Kimmo Kaarela (Lippis)
Palkinnot jakoivat Raahen kylät ry:n puh. johtaja ja sihteeri.
logoarvonnan_voittajat

Haapajoki-Tarpion latupohjaa kunnostetaan.

Haapajoki-Arkkukarin kyläyhdistys ”Tarpion porukan” avustamana luo uusia uria myös luisteluhiihtäjille.